Żywność

Wartości odżywcze pieczywa

Zobacz, gdzie zamówić pieczywo Kraków.

Pieczywo jest podstawą jadłospisu człowieka w naszej tradycji. Jest wytwarzane z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków ulepszających smak wypieków, takich jak mak, sezam lub słonecznik.

Dlaczego należy spożywać pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją głównie aminokwasy, węglowodany i białka. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, że spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Z niezwykłej dbałości o klienta i znakomitych produktów słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb przyrządzany jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją znakomitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Nasz adres:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]

Similar Posts